Wie zijn wij?

 

Wij zijn vier Leerdamse mama’s die in 2018 het Mamacafé hebben overgenomen van de initiatiefnemers. Hieronder stellen we ons even voor!

 

Christel:

Trotse meidenmama van Fayenn (2016), Rivkah (2018) en Kensi (2020). Zelf geboren in 1987. Ik heb rechten gestudeerd en  werk nu bij de Gemeente Altena als juridisch adviseur handhaving. Ik ben geboren en getogen in Leerdam en om wat voor mijn woonplaats te doen ben ik raadslid geworden in de Gemeente Vijfheerenlanden. Daarnaast ben ik nu bestuurslid van het Mamacafé Leerdam. 
Dat mensen bij elkaar kunnen komen en over thema’s die ze belangrijk vinden met elkaar in gesprek kunnen vind ik een groot goed. De ontmoetingen bij het Mamacafé zijn voor mij daarom heel waardevol. Kinderen kunnen met elkaar spelen en mama’s en papa’s kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee de mooiste/leukste/verdrietigste/moeilijkste verhalen over hun kinderen of andere aspecten van hun leven met elkaar delen. Je kunt met al je twijfels en zorgen terecht bij andere mama’s en papa’s die misschien wel tegen hetzelfde aangelopen zijn. Maar ook als juist als alles goed gaat is het mooi om elkaar te ontmoeten. Zeker in de begin tijd van zwanger zijn en een pasgeboren baby kom je soms maar lastig het huis uit, maar bij het Mamacafe kan je dan altijd terecht.
Ik hoop ook jou bij het Mamacafé te ontmoeten!

 

Marieke:

Mijn naam is Marieke mama van Ties (2017) en Hanna (2019). Ik werk bij Theek5 in Oosterhout, waar ik me bezighoud met allerlei maatschappelijke projecten. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de Limonadebrigade in Gorinchem en bestuurslid van het Mamacafé Leerdam.
Ik heb bijna mijn hele leven in Leerdam gewoond, maar in 2018 zijn we naar het mooie Noordeloos verhuisd. We wonen er prachtig tussen de weilanden, maar stiekem ligt mijn hart ook nog steeds een beetje in Leerdam. Daarom ben ik nog graag betrokken bij het Mamacafé.
Het Mamacafé is voor mij een plek waar je als moeder steun kan vinden en ervaringen kan uitwisselen. Het ouderschap is zeker niet altijd even makkelijk, en bij het Mamacafé kan en mag je daar over praten! Maar ook de mooie en hilarische dingen deel ik graag, ook daar is plek voor in het Mamacafé!
Ik ben blij dat ik deel uit mag maken van deze geweldige plek.

 

Femke:

Na opgegroeid te zijn in Schoonrewoerd woon ik sinds 2015 in Leerdam. Hier woon ik samen met mijn man (Joost), onze zoontjes Liam (2016) en Nick (2018) en onze drie katten en hond.
Ik ben 31 jaartjes oud en werk als ambulant begeleidster bij Syndion. Ik ondersteun hier kinderen, volwassenen of ouderen binnen onze mooie regio. Daarnaast ben ik nu dus bestuurslid van het Mamacafé in Leerdam.
Zelf heb ik vooral in het begin van het moeder zijn erg veel steun gekregen vanuit het Mamacafé. Ons zoontje huilde veel (door achteraf een koemelkallergie) en bij het Mamacafé konden we gewoon onszelf zijn en even herkenning vinden. Dat hoop ik dus nu anderen ook te bieden. Een plek van herkenning en het kunnen delen van zowel de blije als minder blije momenten.

 

 

Maaike:

In 2020 ben ik nieuw komen wonen in Leerdam. Samen met mijn man(Floris) en 2 zoons (Jens 2017 & Melle 2020). Hiervoor woonden we in Drachten(Friesland) dit was een aardige omschakeling voor ons. Zelf kom ik uit 1985 en ben mijn hele leven al druk met vrijwilligerswerk binnen Scouting.

Het Mamacafé is de plek waar je als ouder terecht kan met vragen over opvoeding, maar ook voor een heerlijk bakje koffie met gewoon gezellig mamapraat. Voor mij is het heel fijn om in deze nieuwe omgeving sociale contacten te hebben met andere ouders, Nu ik ben toegetreden bij het Bestuur van het Mamacafé wil ik me graag inzetten voor de ouders van Leerdam en omstreken!!