Voorstelrondje!

We hebben ons op de website natuurlijk al kort voorgesteld, maar dat we mama zijn betekent niet dat we allemaal dezelfde mama zijn. In dit voorstelrondje dus wat antwoorden op vragen die we elkaar gesteld hebben. We beginnen met Marieke!

– Wat voor soort moeder ben je?
Een makkelijke moeder denk ik. Zo kan ik heerlijk met hem ravotten en gaan we lekker in plassen stampen in het land, overal en laarzen aan, en ik maak me nergens zorgen om. Ik stel wel grenzen, maar laat mijn kind wel zelf op onderzoek gaan naar waar de grenzen liggen.
– Wat vind je het leukste aan het moederschap?
De gigantische liefde die je voelt van dat kind! Nooit gedacht dat je zoveel van iemand zou kunnen houden, en zo van alles zou kunnen genieten. Al zijn die heftige peuterpuberteit buien nu soms wel wat overdreven 😉
– Wat doe je nu als moeder, wat je vroeger nooit zou hebben gedaan?
Toekijken hoe hij overal zijn snotneus aan af loopt te smeren, zonder er zelf helemaal van te gruwelen. En midden in de kamer vol enthousiasme “Hoofd, schouders, knie en teen” mee zingen en dansen…
– Wat is jouw guilty mama pleasure?
Als het kindje slaapt, kijk ik hele slechte televisieseries op Netflix 🙂 Eindelijk even tijd voor mezelf!
– Welke tip wil je elke moeder meegeven?
Doe vooral wat zelf goed voelt! En voel daarbij ook goed aan wat je kindje wil. Al die richtlijnen en regels zijn echt niet op elk kind hetzelfde toepasbaar, en daar wordt je echt alleen maar heel erg onzeker van. Je voelt het als moeder vaak toch het beste aan, en jij kan het beste voor je kindje zorgen!